2 lt | Voda |
---|---|
1 ks | Mrkev |
1 ks | Cuketky |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Cibule |
1 ks | Brambory |
1 řapík | Řapíkatý celer |
svazek | Petrželka |
5 ks | Černý pepř celý |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Stroužek česneku |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 90 min | 0 min |
Cena
Připravíme si zeleninu: cibuli, mrkev a brambory oloupeme. Řapíkatý celer zbavíme konce, odstraníme větší listy, mladé necháme...
Od cuketky odřízneme konce a od petrželky odstraníme stonky. Důkladně vše omyjeme pod tekoucí vodou. Rajče rozkrojíme a česnek oloupeme...
Zeleninu vložíme do velkého hrnce. Přidáme bobkový list a pepř...
Přidáme lžičku soli a zalijeme studenou vodou...
Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Poté oheň snížíme na minimum a necháme mírně bublat hodinu a půl...
Hotový vývar přefiltrujeme a zeleninu odstraníme. Vývar podle chuti dosolíme.