Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Dezert > Nutelová roláda

Nutelová roláda

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Spojení mezi piškotovým těstem a Nutellou nemá rivaly. Nic nedokáže udělat děti tak šťastné jako tato mlsná svačinka. Pokud jste pověřeni připravit něco sladkého na narozeninovou oslavu anebo na večírek do školky, buďte si jisti, že nikoho nezklamete.

Základem rolády je piškotové těsto vyrobené z mouky, cukru a vajíček. V odkazu naleznete detailní postup, jak ji bezchybně připravit. Upečené těsto se štědře naplní Nutellou, sroluje a po hodinovém odpočinku v lednici je naše roláda připravena. Můj osobní názor: nutellová roláda je nejlepší na druhý den, takže si ji klidně připravte předem.

Nutelová roláda

Rotolo alla Nutella

Dezert


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 6 min 2 hod

Cena:

Ingredience pro osob

Těsto
90 grPolohrubá mouka
90 grMoučkový cukr
6 ksVejce M
2 grKypřicí prášek do pečiva (dobrovolný)
špetkaSůl
Na vymazání plechu
10 grMáslo
Náplň
300 grNutella

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 348

Užitečné potřeby


Potravinářská fólie

Zajímavost


Jak vznikla Nutella

Po válce, v roce 1946, piemontský cukrář Pietro Ferrero vzhledem k nedostatku kakaa vytváří „Giandujot“: sladkou pastu ve formě kostky vyrobenou z lískových oříšků, kakaa a cukru. O pět let později se z kostky stává SuperCrema, první průkopník nutellového krému. Za zrození nejslavnějšího roztíratelného krému však vděčíme až synovi, Michele Ferrero, který experiment po experimentu v roce 1964 nalezl tu správnou kombinaci důvěrného receptu. Jméno Nutella vzniká spojením anglického slova „nut“ (oříšek) a latinské přípony „ella“ (ona).

Postup

1.
90 gr polohrubé mouky
6 vajec M
90 gr moučkového cukru
2 gr (cca půl kávové lžičky) kypřicího prášku do pečiva (dobrovolný)
špetka soli

Nejprve si připravíme piškotové těsto. Detailní postup naleznete zde...

2.
300 gr Nutelly

Vychladlé těsto potřeme hojně Nutellou (pokud se špatně roztírá, můžeme ji ohřát ve vodní lázni). Potíráme tu stranu, ze které jsme odstranili pečicí papír...

3.

Poté roládu opatrně srolujeme...

4.

Zabalíme do potravinářské fólie a dobře utáhneme. Necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
13
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek