Úvod > Jak na to > Jak nakrájet maso na roládu
Jak nakrájet maso na roládu
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Základem každé plněné rolády je tenký a široký plát masa, který se dnes naučíme připravit. Jeho příprava není složitá, ale dlouhý ostrý nůž a hezký kus masa jsou podmínkou. Důvěrný řezník, který nejlépe ví, jak na to, nám může operaci usnadnit a maso připravit. Já sama, ve většině případů, tímto pohodlím nepohrdnu.
Pokud nemáte s touto operací zkušenosti, dbejte zvýšené opatrnosti při výběru masa. Pěkný, celistvý kus, rovnoměrné tloušťky se připravuje daleko snáze. V případě, že má velmi nepravidelnou šířku, začněte s řezem až tam, kde chcete maso ztenčit.
Vhodný řez záleží na kusu masa, který máme před sebou. Cílem je, abyste podle fotek pochopili princip přípravy, který pak přizpůsobíte tvaru masa. Perfektně zde sedne lidové přísloví: „Dvakrát měř, jednou řež“; osobně se vždy nejprve zamyslím, jakého výsledku dosáhnu, když budu řezat tak či onak.