Úvod > Polévky a předkrmy > Hráškový krém a marinované kuřecí noky
Hráškový krém a marinované kuřecí noky
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Hráškový krém patří pro svou jemnou a sladkou příchuť mezi nejoblíbenější krémové polévky, a to především u dětí, což je výhoda k nezahození. Recept, který podtrhne přirozenou chuť a dokáže zachovat správné nutriční složení, je proto velmi důležitý. K zahuštění krému nepotřebujeme žádnou smetanu anebo jíšku, postačí nám zdravý parmazán a vyvážené množství vývaru.
Tento lahodný hustý krém nám dnes poslouží jako základ jediného pokrmu, který obohatíme marinovanými kuřecími prsy, jež jsem nazvala noky, protože mi připomínají typický tvar italských bramborových noků (gnocchi di patate).
Bílé maso vařím často a jsem neustále na průzkumu nových způsobů, jak kuře připravit a obohatit. A právě spolupráce s českou firmou www.fitkoreni.cz mi dala skvělý podnět k hledání nových kombinací a kontrastů. Vznikl tento recept, jehož cílem je vyzdvihnout aromatickou chuť, ale především zdravé vlastnosti tohoto koření a bylinek.
K přípravě jsem použila přírodní směs „Zázvorový tymián“ složenou ze zázvoru, tymiánu, sladké papriky a černého pepře, bez přidané soli, konzervačních látek a zvýrazňovačů chuti. Je to ideální kombinace, která napomáhá trávení a zachování zdravé imunity, vlastností, které mají zázvor, tymián, paprika a pepř společné, podobně jako výrazné protizánětlivé a antibakteriální účinky, relaxační a detoxikační schopnosti, velmi důležité pro blahobyt celého organismu.
Běžnou smetanu často nahrazuji smetanou sójovou, která dělá pokrmy zdravějšími a lépe stravitelnými, především pro malé děti. Ideální je také pro ty, kteří trpí alergií anebo intolerancí na kravské mléčné výrobky, mezi které patřím. Ale můžete bez problému použít běžnou smetanu na vaření anebo na šlehání.