Úvod > Ryby > Mořský vlk al cartoccio
Mořský vlk al cartoccio
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Čerstvý mořský vlk má velmi jemnou a delikátní chuť a to nejlepší, co můžeme při jeho přípravě udělat, je tuto lahodnou chuť zachovat a vyzdvihnout. Díky svému velmi kvalitnímu masu, bohatému na nutriční látky, patří mezi velice vyhledávané ryby, a proto pokud na něj ve svém oblíbeném supermarketu narazíte, neváhejte a kupte si jej do zásoby. Více se o mořském vlku můžete dočíst v tomto krátkém článku.
Mořský vlk „al cartoccio“ je lahodný a zdravý druhý chod, vhodný i pro ty nejmenší od 10 měsíce (bez pepře, soli a bez přidání tuku). Příprava je velmi jednoduchá: vykuchaná ryba se posype bylinkami, česnekem, citrónem a zakape olejem; uzavře se do obalu a peče půl hodiny v troubě.
Mořského vlka můžeme nahradit také čerstvou pražmou, pokrm bude stejně lahodný. Co se týká porcí, většinou se počítá cca 300–400 gramů hmotnosti čerstvé ryby zasyrova na jednu osobu. Pro 4 osoby můžeme koupit 4 menší ryby vážící kolem 350 gramů, 2 kusy váhy 500–600 gramů, anebo jednu velkou rybu vážící zhruba 1–1,2 kg. Níže v zajímavostech naleznete informace o tom, jak dlouho se ryby pečou.
Pečení „al cartoccio“ je velmi jednoduchá a zároveň zdravá technika tepelné přípravy pokrmů. Používá se nejen k pečení ryb, ale také masa, zeleniny a dokonce i těstovin. Pára, která se tvoří uvnitř obalu, zachovává vláčnost surovin, vyzdvihuje jejich přirozenou chuť a chrání nutriční látky před jejich zničením. Vhodná je i při nízkokalorických dietách, poněvadž je možné kompletně vyloučit přidaný tuk.