Mořský vlk s citrusovou vůní

Ingredience pro 4 osoby

4 ksMořský vlk čerstvý 350 gr
1 ksPomeranč
1 ksCitrón
1 ksLimetka
1 ksPórek
1 lžíceKari
4 lístkyČerstvá bazalka
1 svazekPetrželka
pár stébelPažitka
1 ksStroužek česneku
4 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 10 min 0 min

Cena


1.
4 kusy mořského vlky

Začneme přípravu našeho receptu vykoštěním mořského vlka. Filety dáme stranou...

2.
1 pomeranč
1 citrón
1 limetka

Pomeranč, citrón a limetku očistíme a nakrájíme na tenké plátky...

3.

Nakrájené ovoce vložíme do vroucí vody a pár minut necháme přejít varem. Poté ho scedíme a necháme odkapat...

4.
1 pórek

Pórek zbavíme kořenů, povrchových listů, odkrojíme tvrdší zelenou část a nakrájíme na tenké nudličky...

5.
pažitka
petrželka
4 lístky bazalky

Pažitku, bazalku a petrželku omyjeme a důkladně osušíme kuchyňským papírem...

6.
1 stroužek česneku

Bylinky vložíme do mixéru a společně s oloupaným česnekem rozmixujeme nadrobno...

7.
1 lžíce kari
4 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Přidáme kari, olivový olej, špetku soli a čerstvě umletý pepř...

8.

Mixujeme dokud nezískáme bylinkovou omáčku...

9.

Pečicí papír položíme na plech a potřeme omáčkou...

10.

Také rybí filety potřeme bylinkovou omáčkou a to na straně masa a poté je spojíme k sobě, kůží směrem ven...

11.

Nakonec filety posypeme nakrájeným pórkem a plátky citrusů...

12.

Uchopíme obě strany pečicího papíru a „cartoccio“ uzavřeme...

13.

Srolujeme také konce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200°C. Aby "cartoccio" lépe držel můžeme jej následně zabalit i do alobalu...

14.

Poté “cartoccio” otevřeme a rybu přemístíme na talíř. Servírujeme ihned.

Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat bramborové pyré.