4 ks | Mořský vlk čerstvý 350 gr |
---|---|
1 ks | Pomeranč |
1 ks | Citrón |
1 ks | Limetka |
1 ks | Pórek |
1 lžíce | Kari |
4 lístky | Čerstvá bazalka |
1 svazek | Petrželka |
pár stébel | Pažitka |
1 ks | Stroužek česneku |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
30 min | 10 min | 0 min |
Cena
Začneme přípravu našeho receptu vykoštěním mořského vlka. Filety dáme stranou...
Pomeranč, citrón a limetku očistíme a nakrájíme na tenké plátky...
Nakrájené ovoce vložíme do vroucí vody a pár minut necháme přejít varem. Poté ho scedíme a necháme odkapat...
Pórek zbavíme kořenů, povrchových listů, odkrojíme tvrdší zelenou část a nakrájíme na tenké nudličky...
Pažitku, bazalku a petrželku omyjeme a důkladně osušíme kuchyňským papírem...
Bylinky vložíme do mixéru a společně s oloupaným česnekem rozmixujeme nadrobno...
Přidáme kari, olivový olej, špetku soli a čerstvě umletý pepř...
Mixujeme dokud nezískáme bylinkovou omáčku...
Pečicí papír položíme na plech a potřeme omáčkou...
Také rybí filety potřeme bylinkovou omáčkou a to na straně masa a poté je spojíme k sobě, kůží směrem ven...
Nakonec filety posypeme nakrájeným pórkem a plátky citrusů...
Uchopíme obě strany pečicího papíru a „cartoccio“ uzavřeme...
Srolujeme také konce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200°C. Aby "cartoccio" lépe držel můžeme jej následně zabalit i do alobalu...
Poté “cartoccio” otevřeme a rybu přemístíme na talíř. Servírujeme ihned.
Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat bramborové pyré.