Fíkové růžičky s prosciutto crudo | |
---|---|
4 ks | Fíky |
2 plátky | Prosciutto crudo (širší plátky) |
4 lžičky | Třtinový cukr (dobrovolný) |
Fíky se salámem a ořechy | |
4 ks | Fíky |
4 plátky | Salám |
2 ks | Vlašský ořech |
Špíz s fíky, salámem, prosciuttem a mozzarellou | |
4 ks | Fíky (malé) |
4 plátky | Prosciutto crudo |
4 plátky | Salám |
4 ks | Mozzarella (třešinky) |
Věžičky z fíků, ricotty a bresaoly | |
2 ks | Fíky (malé) |
2 plátky | Celozrnný chléb |
80 gr | Ricotta |
4 plátky | Bresaola |
16 lístků | Rukola |
4 lžičky | Med |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
30 min | 0 min | 0 min |
Cena
1. Fíkové růžičky s prosciutto crudo
Fíky zbavíme stopky, jemně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...
Nařízneme je do kříže, aniž bychom přeřízli konec...
Opatrně měsíčky rozevřeme, abychom získali efekt okvětních lístků...
Dobrovolný krok: posypeme povrch dužniny cukrem a kuchyňským hořákem jej zkaramelizujeme. Fíky můžeme také položit na plech a dát na pár minut do trouby pod gril, dokud se cukr nerozpustí.
Plátek šunky, který nesmí být příliš tenounký, rozkrojíme napůl a srolujeme, abychom vytvořili růžičku, kterou položíme na fík.
2. Fíky se salámem a ořechy
Nařízneme kůži fíku a částečně ji oloupeme, aniž bychom ji odstranili...
Plod nařízneme do kříže do hloubky a jemně jej otevřeme...
Vložíme do něj plátek salámu a ozdobíme ořechem.
3. Špíz s fíky, salámem, prosciuttem a mozzarellou
Zde můžeme dát zelenou naší fantazii.
4. Věžičky z fíků, ricotty a bresaoly
Chléb vykrojíme do požadované formy. Fíky rozkrojíme na půlky...
Polovinu pečiva potřeme ricottou, ozdobíme rukolou a bresaolou...
Překryjeme zbývajícím chlebem. Ozdobíme ricottou, lístkem rukoly a fíkem. Nakonec zakapeme medem.