500 gr | Špagety |
---|---|
125 gr | Guanciale (pancetta) |
400 gr | Loupaná rajčata (pomodori pelati) |
100 gr | Sýr Pecorino zralý (Parmigiano Reggiano) |
50 ml | Bílé suché víno |
1 ks | Sušená pálivá paprička |
1 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 15 min | 0 min |
Cena
Nejprve si postavíme vodu na těstoviny. Špagety anebo bucatini?...
Guanciale anebo pancettu nakrájíme nejprve na plátky silné 0,5 cm, poté na proužky stejné šířky...
Loupaná rajčata dáme do pasírovačky (anebo hrubého síta) a přepasírujeme...
Pecorino anebo parmazán rozmixujeme anebo nastrouháme najemno...
Do studené pánve dáme olej, celou pálivou papričku a nakrájený guanciale...
Na silném ohni krátce orestujeme dokřupava. Poté přilijeme víno a necháme odpařit...
Odpěňovačkou dobře odkapané guanciale vytáhneme a dáme bokem. Překryjeme alobalem a necháme v teple, aby se nevysušil...
Do stejné pánve nyní přidáme rajčata, špetku soli a na středním ohni povaříme dokud omáčka nezhoustne a neodpaří se přebytečná voda...
Jakmile voda na těstoviny vře, osolíme ji, vhodíme do ní špagety a uvaříme „al dente“...
Z hotové rajčatové omáčky odstraníme papričku a přidáme do ní guanciale...
Těstoviny scedíme a vložíme do mísy. Přidáme sýr a promícháme, necháme pár sekund odpočinout...
Nakonec smícháme s omáčkou a ihned podáváme.