Tatarák | |
---|---|
600 gr | Hovězí svíčková |
6 lžic | Olivový olej extra panenský |
1/2 ks | Citron |
p.p. | Mořská sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Fondue | |
300 ml | Čerstvá smetana |
120 gr | Sýr Parmigiano Reggiano |
2 ks | Žloutek M |
Na ozdobení | |
40 gr | Pancetta |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
20 min | 5 min | 5 min |
Cena
Maso vytáhneme z lednice nejméně hodinu předem a necháme ho při pokojové teplotě. Důkladně ho očistíme od viditelného tuku a blan...
Nakrájíme ho nejprve na tenké plátky...
plátky na nudličky...
a nudličky nadrobno...
Za pomoci dvou nožů do těsta tlučeme tak dlouho, dokud nezískáme požadovanou hrubost...
Vložíme do misky, jemně ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem...
Zakapeme citronovou šťávou a dobře promícháme...
Pancettu nakrájíme na tenké plátky a poté na nudličky...
Vložíme ji na studenou pánev a bez tuku orestujeme dokřupava...
Dobře odkapanou pancettu položíme na kuchyňský papír a osušíme. Necháme vychladnout...
Do hrnce vlijeme smetanu a přivedeme k varu...
Přidáme strouhaný parmazán a metličkou rozšleháme...
Jakmile je fondue bez hrudek, odstavíme z ohně a za stálého šlehání přidáme žloutky. Dáme stranou a necháme vychladnout...
Pomocí vykrajovátka naaranžujeme tatarák do hlubokého talíře...
Přilijeme vlažnou fondue...
Ozdobíme prsty rozdrobenou pancettou a parmazánem.