Tatarský biftek s parmazánovým fondue

Ingredience pro 4 osoby

Tatarák
600 grHovězí svíčková
6 lžicOlivový olej extra panenský
1/2 ksCitron
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř
Fondue
300 mlČerstvá smetana
120 grSýr Parmigiano Reggiano
2 ksŽloutek M
Na ozdobení
40 grPancetta

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
20 min 5 min 5 min

Cena


1.
600 g hovězí svíčkové

Maso vytáhneme z lednice nejméně hodinu předem a necháme ho při pokojové teplotě. Důkladně ho očistíme od viditelného tuku a blan...

2.

Nakrájíme ho nejprve na tenké plátky...

3.

plátky na nudličky...

4.

a nudličky nadrobno...

5.

Za pomoci dvou nožů do těsta tlučeme tak dlouho, dokud nezískáme požadovanou hrubost...

6.
6 lžic olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Vložíme do misky, jemně ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem...

7.
citronová šťáva

Zakapeme citronovou šťávou a dobře promícháme...

8.
40 g pancetty

Pancettu nakrájíme na tenké plátky a poté na nudličky...

9.

Vložíme ji na studenou pánev a bez tuku orestujeme dokřupava... 

10.

Dobře odkapanou pancettu položíme na kuchyňský papír a osušíme. Necháme vychladnout...

11.
300 ml čerstvé smetany

Do hrnce vlijeme smetanu a přivedeme k varu...

12.
120 g parmazánu

Přidáme strouhaný parmazán a metličkou rozšleháme...

13.
2 žloutky

Jakmile je fondue bez hrudek, odstavíme z ohně a za stálého šlehání přidáme žloutky. Dáme stranou a necháme vychladnout...

14.

Pomocí vykrajovátka naaranžujeme tatarák do hlubokého talíře...

15.

Přilijeme vlažnou fondue...

16.

Ozdobíme prsty rozdrobenou pancettou a parmazánem.