350 gr | Těstoviny |
---|---|
160 gr | Bazalkové pesto |
200 gr | Brambory |
200 gr | Fazolkové lusky |
15 gr | Piniové oříšky (dobrovolné) |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 17 min | 0 min |
Cena
Nejprve připravíme pesto, recept najdete zde...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky 1 cm veliké...
Fazolky zbavíme na obou stranách stopky: rukou je odlomíme anebo odkrojíme nožíkem. Důkladně fazolky omyjeme a nakrájíme na zhruba 3 cm délku. (Některé druhy fazolek mají podél lusku dřevnaté vlákno, které je třeba odstranit: odlomíme stopku a vlákno tahem odstraníme)...
Do vroucí osolené vody vhodíme nejprve brambory...
Po páru minutách přidáme fazolky...
Zeleninu deset minut povaříme (anebo méně, podle druhu těstovin), přidáme těstoviny a vaříme dalších 5 minut (více či méně dle druhu těstovin)...
Brambory a fazolky se tradičně vaří s těstovinami. Podle typu těstovin, které na přípravu receptu použijeme, se bude také odvíjet čas vaření zeleniny a samozřejmě i těstovin. Čerstvé trofie mají dobu vaření 5 minut, takže brambory a fazolky dáme vařit o 10-12 minut dříve, tak aby jejich celková tepelná úprava trvala 15-17 minut...
Pesto vložíme do větší mísy, přidáme pár lžic horké vody z těstovin a rozmícháme...
Zeleninu a těstoviny scedíme, přidáme k pestu a důkladně promícháme...
Těstoviny můžeme obohatit piniovými oříšky, které nejprve krátce opražíme na pánvi bez tuku.