Carpaccio z červené řepy

Ingredience pro 2 osoby

2 ksČervená řepa (150 g)
120 grSýr s bílou plísní (kozí, ovčí, kravský)
1/2 ksČervená cibule
p.p.Mořská sůl hrubá
Vinaigrette
3 lžíceOlivový olej extra panenský
1 lžíceVinný ocet bílý
1/2 lžičkyHořčice
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 45 min 1 min

Cena


1.
2 menší řepy po 150 gramech jedna

Řepu zbavíme listů a kořenů. Pod tekoucí vodou ji důkladně kartáčkem vydrhneme...

2.
hrubá sůl podle potřeby

Přidáme špetku hrubé soli a řepu zabalíme, každou zvlášť, do alobalu...

3.

Pečeme ve ventilované troubě na 200 °C po dobu 45 minut. Po uplynuté době vidličkou zkusíme, zdali je řepa měkká, v opačném případě pokračujeme v pečení dalších 10 minut...

4.
1/2 ks červené cibule

Mezitím oloupeme cibuli, rozkrojíme napůl a kráječem nakrájíme najemno...

5.
3 lžíce oleje
1 lžíce vinného octu
1/2 čajové lžičky hořčice
sůl podle potřeby
špetka pepře

Připravíme vinaigrette: olej, ocet a hořčici vložíme do sklenice s víkem, přidáme 2 špetky soli, čerstvě mletý pepř a dobře protřepeme, tak abychom získali emulzi...

6.

Upečenou řepu necháme vychladnout, poté ji nožíkem oloupeme. Řepa silně barví, ruce si můžeme ochránit rukavicemi...

7.

Kráječem anebo nožem nakrájíme řepu na plátky 1 mm tlusté...

8.
120 g sýru
pár snítek kopru

Plátky řepy poskládáme na talíř, přidáme cibuli, najemno nakrájený sýr, ozdobíme koprem, zakapeme vinaigrette a podáváme s žitným anebo celozrnným pečivem.