Těstoviny 4 formaggi

Ingredience pro 4 osoby

320 gTěstoviny
150 grČerstvá smetana
80 grSýr Taleggio (Romadur)
80 grSýr Gorgonzola (Niva)
80 grSýr Montasio (Ementál)
50 grSýr Grana Padano (Gran Moravia)
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 15 min 0 min

Cena


1.
320 g těstovin

Těstoviny vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme „al dente“...

2.
80 g sýru Gorgonzola (Niva, Roquefort)
80 g sýru Taleggio (Blaťácké zlato, Romadur)
80 g sýru Montasio (Ementál, Chedar)

Sýry zbavíme krusty a nakrájíme na kostičky. Grana Padano nastrouháme najemno...

3.
150 g smetany

Smetanu vlijeme na pánev a na nízkém ohni ji necháme o polovinu zredukovat...

4.

Přidáme nakrájené sýry (kromě Grana Padano) a na nízkém ohni necháme sýry rozpustit...

5.

Vypneme oheň, přidáme 3 lžíce vody z těstovin a promícháme...

6.

Těstoviny scedíme a přidáme k omáčce. Vše dobře promícháme...

7.
Čerstvě mletý pepř
50 g sýru Grana Padano (Gran Moravia)

Podle chuti posypeme čerstvě mletým pepřem a strouhaným sýrem...

8.

Ihned podáváme.