320 g | Těstoviny |
---|---|
150 gr | Čerstvá smetana |
80 gr | Sýr Taleggio (Romadur) |
80 gr | Sýr Gorgonzola (Niva) |
80 gr | Sýr Montasio (Ementál) |
50 gr | Sýr Grana Padano (Gran Moravia) |
p.p. | Mořská sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 15 min | 0 min |
Cena
Těstoviny vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme „al dente“...
Sýry zbavíme krusty a nakrájíme na kostičky. Grana Padano nastrouháme najemno...
Smetanu vlijeme na pánev a na nízkém ohni ji necháme o polovinu zredukovat...
Přidáme nakrájené sýry (kromě Grana Padano) a na nízkém ohni necháme sýry rozpustit...
Vypneme oheň, přidáme 3 lžíce vody z těstovin a promícháme...
Těstoviny scedíme a přidáme k omáčce. Vše dobře promícháme...
Podle chuti posypeme čerstvě mletým pepřem a strouhaným sýrem...
Ihned podáváme.