320 gr | Špagety |
---|---|
400 gr | Krájená rajčata (polpa di pomodoro) |
80 gr | Černé olivy bez pecky |
30 gr | Kapary v soli |
2 ks | Ančovičky (v oleji, v soli) |
1 ks | Sušená pálivá feferonka |
1 ks | Stroužek česneku |
1 lžička | Oregáno |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
svazek | Petrželka |
p.p. | Mořská sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 15 min | 0 min |
Cena
Kapary dobře opláchneme od soli a osušíme...
Ančovičky osušíme od oleje a nasekáme najemno...
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, rozdrobenou feferonku, ančovičky, kapary a olivy a dobře promícháme...
Po minutě přidáme také krájená rajčata, oregano, sůl a pepř a na mírném ohni za častého míchání vaříme 15 minut. Pokud se omáčka příliš vysuší, přidáme pár lžic vody z těstovin...
Špagety uvaříme „al dente“ v mírně osolené vodě...
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.