500 gr | Kuřecí prsa |
---|---|
100 ml | Bílé víno suché |
50 gr | Přepuštěné máslo (olivový olej extra panenský) |
40 gr | Hladká mouka |
svazek | Petrželka |
p.p. | Mořská sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
5 min | 10 min | 0 min |
Cena
Prso důkladně osušíme kuchyňským papírem. Maso zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...
Prsa rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na 2–3 plátky podle velikosti masa...
Plátky nakrájíme na nudličky...
Nudličky jemně obalíme v mouce a přebytečnou mouku dobře odklepeme...
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo (recept) anebo olej. Jakmile je tuk dobře rozehřátý, přidáme nudličky...
Na prudkém ohni orestujeme nudličky dozlatova...
Část tuku slijeme, přilijeme víno a na prudkém ohni ho necháme částečně odpařit, zhruba jeho 2/3...
Snížíme oheň, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a necháme na ohni ještě minutu. Jako vhodnou přílohu můžeme podávat vařenou či grilovanou zeleninu, brambory anebo čerstvý salát s pečivem.