Kuřecí nudličky s petrželkou

Ingredience pro 4 osoby

500 grKuřecí prsa
100 mlBílé víno suché
50 grPřepuštěné máslo (olivový olej extra panenský)
40 grHladká mouka
svazekPetrželka
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena


1.
500 g kuřecího masa

Prso důkladně osušíme kuchyňským papírem. Maso zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...

2.

Prsa rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na 2–3 plátky podle velikosti masa...

3.

Plátky nakrájíme na nudličky...

4.
40 g mouky

Nudličky jemně obalíme v mouce a přebytečnou mouku dobře odklepeme...

5.
50 g másla (oleje)

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo (recept) anebo olej.  Jakmile je tuk dobře rozehřátý, přidáme nudličky...

6.

Na prudkém ohni orestujeme nudličky dozlatova...

7.
100 ml bílého vína

Část tuku slijeme, přilijeme víno a na prudkém ohni ho necháme částečně odpařit, zhruba jeho 2/3...

8.
3 lžíce sekané petrželky
sůl
čerstvě mletý pepř

Snížíme oheň, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a necháme na ohni ještě minutu. Jako vhodnou přílohu můžeme podávat vařenou či grilovanou zeleninu, brambory anebo čerstvý salát s pečivem.