1500 ml | Voda |
---|---|
500 gr | Rajčata |
200 gr | Rýže Vialone Nano (Arborio) |
160 gr | Červená čočka |
3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
1 ks | Stroužek česneku |
svazek | Petrželka |
p.p. | Mořská sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 25 min | 0 min |
Cena
Vodu přivedeme k varu a mírně ji osolíme. Rajčata omyjeme, nakrojíme do kříže a minutu spaříme ve vroucí vodě. Rajčata vyndáme a vodu necháme mírně vřít...
Rajčata oloupeme, odstraníme semena a vodu a dužninu nakrájíme na kostičky...
V hrnci ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme stroužek česneku a minutu ho orestujeme, poté česnek odstraníme...
Přidáme omytou čočku, rajčata, přilijeme vroucí vodu a přivedeme k varu. Vaříme na nízkém ohni 10 minut...
Přidáme rýži, přivedeme opět k varu a vaříme dalších 12-15 minut, dokud není rýže měkká...
Nakonec přidáme nasekanou petrželku, lžíci olivového oleje a podle chuti upravíme sůl.