Pizzoccheri

Ingredience pro 6 osob

Ingredience pro 4-6 osob
500 grPohankové těstoviny (pizzoccheri)
200 grKapusta (mangold, špenát, fazolky)
250 grBrambory
250 gTvrdý sýr výrazné chuti
150 grGrana padano (parmazán)
200 grMáslo
3 lístkyŠalvěj (dobrovolná)
1 ksStroužek česneku
p.p.Sůl
p.p.Čerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 15 min 0 min

Cena


1.

Recept na pohankové těstoviny „pizzoccheri“ naleznete zde

Tyto těstoviny lze koupit i hotové. Na tento recept budete potřebovat 500 gramů.

2.
200 g zeleniny (kapusta, mangold, špenát, fazolky)

Připravíme si zeleninu. Listy omyjeme a nakrájíme nahrubo...

3.
250 g brambor
250 g tvrdého sýru
150 g grana padano nebo parmazánu

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na malé kostky nakrájíme také tvrdý sýr. Grana padano nastrouháme najemno...

4.

Do vroucí osolené vody vhodíme nejprve zeleninu a brambory...

5.
500 g pohankových těstovin (čerstvé z 500 g mouky)

Po 5 minutách přidáme také těstoviny. Za častého míchání přivedeme k varu a necháme vařit cca 10 minut (u kupovaných těstovin se čas může mírně lišit)...

6.
200 g másla
1 stroužek česneku
3 lístky šalvěje (dobrovolná)

Do kastrolku dáme rozpustit máslo, přidáme stroužek česneku a lístky šalvěje. Jakmile máslo začne hnědnout, odstavíme ho z ohně...

7.

Připravíme si mísu, ve které budeme servírovat pizzoccheri. Ideální je, aby mísa byla teplá. Za pomoci odpěňovačky nebo děrované naběračky vytáhneme část těstovin z vroucí vody a naskládáme je do mísy...

8.

Přidáme kostičky sýra a strouhaný Grana padano. Pokryjeme další vrstvou těstovin a takto pokračujeme až do vypotřebování surovin...

9.

 Vše přelijeme voňavým máslem...

10.
čerstvě mletý pepř

Nakonec pizzoccheri posypeme čerstvě mletým pepřem. Podáváme horké, aniž bychom pizzoccheri míchali.