Ingredience pro 4-6 osob | |
---|---|
500 gr | Pohankové těstoviny (pizzoccheri) |
200 gr | Kapusta (mangold, špenát, fazolky) |
250 gr | Brambory |
250 g | Tvrdý sýr výrazné chuti |
150 gr | Grana padano (parmazán) |
200 gr | Máslo |
3 lístky | Šalvěj (dobrovolná) |
1 ks | Stroužek česneku |
p.p. | Sůl |
p.p. | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
30 min | 15 min | 0 min |
Cena
Recept na pohankové těstoviny „pizzoccheri“ naleznete zde.
Tyto těstoviny lze koupit i hotové. Na tento recept budete potřebovat 500 gramů.
Připravíme si zeleninu. Listy omyjeme a nakrájíme nahrubo...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na malé kostky nakrájíme také tvrdý sýr. Grana padano nastrouháme najemno...
Do vroucí osolené vody vhodíme nejprve zeleninu a brambory...
Po 5 minutách přidáme také těstoviny. Za častého míchání přivedeme k varu a necháme vařit cca 10 minut (u kupovaných těstovin se čas může mírně lišit)...
Do kastrolku dáme rozpustit máslo, přidáme stroužek česneku a lístky šalvěje. Jakmile máslo začne hnědnout, odstavíme ho z ohně...
Připravíme si mísu, ve které budeme servírovat pizzoccheri. Ideální je, aby mísa byla teplá. Za pomoci odpěňovačky nebo děrované naběračky vytáhneme část těstovin z vroucí vody a naskládáme je do mísy...
Přidáme kostičky sýra a strouhaný Grana padano. Pokryjeme další vrstvou těstovin a takto pokračujeme až do vypotřebování surovin...
Vše přelijeme voňavým máslem...
Nakonec pizzoccheri posypeme čerstvě mletým pepřem. Podáváme horké, aniž bychom pizzoccheri míchali.