200 gr | Rýže Arborio (Carnaroli) |
---|---|
200 gr | Hrášek (čerstvý nebo mražený) |
1200 ml | Masový vývar |
50 gr | Slanina (dobrovolná) |
1 ks | Šalotka |
svazek | Petrželka |
30 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
40 gr | Máslo |
1 lžíce | Olivový olej extra panenský |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 30 min | 0 min |
Cena
Nejprve si pro naše „risi e bisi" připravíme vývar, návod naleznete zde. Při přípravě hotového vývaru postupujeme podle návodu výrobce...
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku důkladně omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a nasekáme najemno...
Slaninu nakrájíme na malé kostičky...
V hrnci rozpustíme polovinu másla s olejem, přidáme šalotku, slaninu a trochu nasekané petrželky a necháme na mírném ohni zesklovatět. Je třeba dávat pozor, poněvadž šalotka se spálí daleko rychleji než cibule...
Přidáme hrášek a za stálého míchání krátce orestujeme...
Přilejeme horký masový vývar a na mírném ohni přivedeme k varu...
Přidáme rýži a za občasného míchání vaříme pozvolna asi 15–18 minut, až je rýže měkká...
Odstavíme z ohně, přidáme zbývající máslo, petrželku, nastrouhaný sýr a vše zamícháme. Servírujeme náš risi e bisi ihned, ještě horký.