1 kg | Kuře |
---|---|
400 gr | Loupaná rajčata (Pomodori pelati) |
1 ks | Mrkev |
1 ks | Cibule |
1 řapík | Řapíkatý celer |
100 ml | Suché červené víno |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
svazek | Petrželka |
1 snítka | Rozmarýn |
1 ks | Stroužek česneku |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 50 min | 0 min |
Cena
Přípravu našeho kuřete po myslivecku začneme tím, že kuře očistíme a naporcujeme. Kuře jemně osolíme. Kůži můžeme nechat, pokrm bude chutnější a odstraníme ji až na talíři...
Cibuli a mrkev oloupeme, celer zbavíme vláken...
Vše najemno rozmixujeme...
Pokud mixer nemáme, vše nakrájíme nadrobno anebo mrkev a celer můžeme nastrouhat na struhadle...
Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme kuchyňským papírem a jehličky nasekáme najemno...
Také petrželku opláchneme a osušíme. Odstraníme stonky a lístky nasekáme najemno...
Ve vyšší teflonové pánvi rozehřejeme olej a na prudším ohni orestujeme kuře ze všech stran dozlatova...
Poté přidáme zeleninu...
Přidáme také prolisovaný česnek a rozmarýn a restujeme dalších pět minut...
Přilijeme červené víno, zvedneme oheň a necháme zcela odpařit...
Nakonec přidáme i rajčata...
Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, anebo dokud není kuře měkké. Pokud se nám kuře při dušení příliš vysuší, přidáme naběračku kuřecího vývaru anebo teplé vody. Nakonec posypeme petrželkou a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem...
Kuře po myslivecku můžeme podávat s polentou, kuskusem anebo s rýži basmati.