6 ks | Žloutky M |
---|---|
120 gr | Moučkový cukr |
70 ml | Likérové víno (Marsala secco, Moscato dolce) |
12 ks | Cukrářské piškoty Savoiardi (na ozdobení) |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 10 min | 0 min |
Cena
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky nebudeme potřebovat...
Žloutky našleháme s cukrem do světlé a krémové pěny, bude to chtít přibližně 10 minut...
Po kapkách přišleháme také víno...
Nyní si připravíme vodní lázeň: vhodný hrnec naplníme z jedné třetiny vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum a položíme na něj misku se žloutkovou pěnou. Krém mícháme ruční metličkou anebo elektrickým šlehačem asi 10–20 minut, dokud nezvětší svůj objem a nezhoustne...
Hotový krém nalijeme do skleněných pohárků a ihned podáváme, ještě teplý...
Krém můžeme ozdobit šlehačkou, piškoty Savoiardi anebo ovocem.