Zabaione

Ingredience pro 4 osoby

6 ksŽloutky M
120 grMoučkový cukr
70 mlLikérové víno (Marsala secco, Moscato dolce)
12 ksCukrářské piškoty Savoiardi (na ozdobení)

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 10 min 0 min

Cena


1.
6 žloutků

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky nebudeme potřebovat...

2.
120 gr cukru

Žloutky našleháme s cukrem do světlé a krémové pěny, bude to chtít přibližně 10 minut...

3.
70 ml likérového vína

Po kapkách přišleháme také víno...

4.

Nyní si připravíme vodní lázeň: vhodný hrnec naplníme z jedné třetiny vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum a položíme na něj misku se žloutkovou pěnou.  Krém mícháme ruční metličkou anebo elektrickým šlehačem asi 10–20 minut, dokud nezvětší svůj objem a nezhoustne...

5.

Hotový krém nalijeme do skleněných pohárků a ihned podáváme, ještě teplý... 

6.

Krém můžeme ozdobit šlehačkou, piškoty Savoiardi anebo ovocem.