600 gr | Vepřová kotleta bez kosti |
---|---|
70 gr | Prosciutto crudo |
50 gr | Máslo |
4 lístky | Šalvěj |
150 ml | Bílé víno suché |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 10 min | 0 min |
Cena
Nejprve si pro naše saltimbocca připravíme maso. Kotletu nakrájíme na tenké plátky, přibližně půl centimetru široké, vložíme mezi dva pláty pečicího papíru a plochou paličkou na maso, anebo jeho neostrou částí jemně naklepeme, abychom zarovnali velikost. Tloušťka plátků je velmi důležitá. Příliš tlusté plátky by vyžadovaly dlouhé opékání a maso by ztratilo svou měkkost...
Na maso položíme plátek šunky a lístek šalvěje a přichytneme k masu párátkem...
Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, vložíme plátky masa a opékáme 1,5 - 2 minuty po obou stranách...
Přilijeme bílé víno, zvedneme oheň a pokračujeme ve vaření další půl minuty...
Uspořádáme naše saltimbocca na talíř a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud třeba, omáčku necháme ještě pár sekund zredukovat na prudším ohni...
Nakonec zalijeme omáčkou a ihned podáváme.
Jako vhodnou přílohu můžeme podávat čerstvý salát, vařenou zeleninu anebo brambory.