1000 gr | Rajčata |
---|---|
5 lístků | Čerstvá bazalka |
2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 30 min | 0 min |
Cena
Rajčata důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a rozkrojíme na čtvrtky...
Nakrájená rajčata vložíme do většího hrnce, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu, poté pokračujeme ve vaření na mírném ohni po dobu 15 minut, dokud se rajčata nerozmělní...
Rajčata občas promícháme a vařečkou rozmělníme...
Pasírovačku položíme na misku, přelijeme do ní změklá rajčata a přepasírujeme...
Pokud pasírovačku nemáme, můžeme použít cedník...
Omáčku dáme zpět do hrnce a necháme odpařit přebytečnou tekutinu, abychom docílili požadované hustoty...
Vypneme oheň a přidáme olej...
Nakonec přidáme také bazalku a dosolíme podle chuti.