320 gr | Těstoviny |
---|---|
300 gr | Cherry rajčátka |
240 gr | Mozzarella (třešinky) |
40 gr | Černé olivy bez pecky |
8 lístků | Čerstvá bazalka |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
5 min | 10 min | 0 min |
Cena
Nejprve si dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny. Jakmile dosáhne bodu varu, osolíme, vhodíme těstoviny, důkladně promícháme a vaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Během vaření občas promícháme...
Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme rajčátka, osušíme je a rozkrojíme napůl anebo na čtvrtky podle velikosti...
Omyjeme a osušíme také bazalku a nakrájíme ji nahrubo...
Olivy nakrájíme na kolečka...
Třešinky necháme odkapat...
Těstoviny scedíme a ochladíme pod studenou vodou. Necháme dobře odkapat...
Vše vložíme do salátové mísy, zakapeme olejem, dochutíme solí a pepřem...
Salát promícháme a podáváme.