320 gr | Těstoviny |
---|---|
700 gr | Brokolice |
6 ks | Ančovičky v oleji |
1 ks | Stroužek česneku |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
1 ks | Sušená pálivá feferonka (dobrovolná) |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 10 min | 0 min |
Cena
V objemném hrnci postavíme vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme brokolici: nožíkem odřežeme růžičky těsně u velkého stonku, který poté vyhodíme, a důkladně je opláchneme pod tekoucí vodou...
Delší část stonku odřežeme od růžičky a nakrájíme na menší plátky...
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuchyňským papírem osušíme ančovičky od přebytečného oleje a nasekáme nadrobno...
Jakmile voda vře, osolíme ji a vhodíme do ní plátky stonků a těstoviny. Vaříme al dente dle návodu výrobce...
Po 5 minutách přidáme také růžičky brokolice...
V hlubší teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidáme feferonku a česnek a na nízkém ohni pár sekund restujeme...
Poté přidáme také ančovičky a pár lžic vody z těstovin a na nízkém ohni necháme ančovičky rozpustit. Odstraníme feferonku...
Scedíme těstoviny s brokolicí a ještě vlhké je přidáme k ančovičkám. Zvedneme oheň a ingredience dobře smícháme, aby se chutě propojily. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Servírujeme ihned.