Rajčatová omáčka

Ingredience pro 4 osoby

400 grRajčatové pyré (Passata di pomodoro)
4 lžíceOlivový olej extra panenský
1 ksCibule
1 ksStroužek česneku
1 lžičkaCukr krupice
špetkaSůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 15 min 0 min

Cena


1.
1 cibule
1 stroužek česneku

Cibuli a česnek oloupeme, cibulku nasekáme nadrobno...

2.

Česnek prolisujeme...

3.
4 lžíce oleje

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku a česnek a na nízkém ohni necháme zesklovatět 5–10 minut...

4.
400 gr rajčatového pyré
1 lžička cukru

Přidáme rajčatové pyré a cukr a vaříme do zhoustnutí na nízkém ohni zhruba 10 minut...

5.

Pánev můžeme ze dvou třetin překrýt pokličkou, aby omáčka příliš neprskala...

6.
sůl

Ve finále by omáčka neměla být ani příliš tekutá, ani příliš suchá. Eventuálně dochutíme solí. Nyní je naše omáčka je připravena.