400 gr | Rajčatové pyré (Passata di pomodoro) |
---|---|
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
1 ks | Cibule |
1 ks | Stroužek česneku |
1 lžička | Cukr krupice |
špetka | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
5 min | 15 min | 0 min |
Cena
Cibuli a česnek oloupeme, cibulku nasekáme nadrobno...
Česnek prolisujeme...
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku a česnek a na nízkém ohni necháme zesklovatět 5–10 minut...
Přidáme rajčatové pyré a cukr a vaříme do zhoustnutí na nízkém ohni zhruba 10 minut...
Pánev můžeme ze dvou třetin překrýt pokličkou, aby omáčka příliš neprskala...
Ve finále by omáčka neměla být ani příliš tekutá, ani příliš suchá. Eventuálně dochutíme solí. Nyní je naše omáčka je připravena.