Úvod > Polévky a předkrmy > Zeleninový vývar
Zeleninový vývar
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Zeleninový vývar je základním receptem tradiční italské kuchyně. Doprovází pokrmy s plněnými čerstvými těstovinami, jako například tortellini, používá se k ochucení rizota a doprovází a vyzdvihuje přípravu pokrmů všude tam, kde je potřeba.
Základní suroviny pro přípravu vývaru jsou: mrkev, řapíkatý celer a cibule, ke kterým je možné přidat jinou čerstvou zeleninu, nejlépe sezonní.
Zeleninový vývar je složen z vody a molekul vyloučených z čerstvé zeleniny během vaření. Primárním smyslem vývaru je proto to, abychom během vaření dostali co nejvíce výživných látek ze surovin do tekutiny. I když jeho příprava je velmi jednoduchá, abychom získali kvalitní vývar, je třeba dodržet pár zásad. Zde naleznete několik vychytávek k přípravě mistrovského vývaru.