Úvod > Blog > Smetanovo-čokoládový Valentýnský dort
Smetanovo-čokoládový Valentýnský dort
Původní recept v italštině z blogu "Fatto in casa da benedetta"
Recept z videa:
Korpus:
4 vejce
150 g krupicového cukru
120 g hladké mouky
30 g hořkého kakaa
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva (pozn. 8 g)
Krém:
500 ml oslazené smetany ke šlehání
100 g kondenzovaného mléka
Kávový rozvar (káva naředěná vodou)
Nasekaná hořká čokoláda
Vejce našleháme do objemné pěny, přidáme cukr, mouku, kakao a půl sáčku do pečiva. Těsto vlijeme na čtvercový plech o rozměru 35x35 cm a pečeme ve statické troubě na 180 °C po dobu 10-15 minut. Upečený korpus vyndáme z plechu a necháme vychladnout.
Připravíme si šablony, zde si je můžete stáhnout. Pokud máte plech jiného rozměru, zde si můžete přepočítat množství.
Nožíkem vyřízneme korpus podle šablony: dvě velká srdce a dvě malá. Zbylé těsto rozdrobíme.
Smetanu vyšleháme dotuha, poté přidáme kondenzované mléko. Pokud nemáme kondenzované mléko, můžete ho nahradit medem.
Uvaříme kávu a malinko ji naředíme vodou.
Jedno velké srdce položíme na tác a štětečkem ho navlhčíme rozvarem. Naplníme krémem a posypeme nasekanou čokoládou. Takto pokračujeme i se zbývajícími srdci. Krém naneseme i na okraje dortu. Ozdobíme drobenkou a za pomocí cukrářského šáčku i zbylým krémem.
Krásného Valentýna!