Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Blog > Smetanovo-čokoládový Valentýnský dort

Smetanovo-čokoládový Valentýnský dort

Video recept

Původní recept v italštině z blogu "Fatto in casa da benedetta" 



Recept z videa: 

Korpus:

4 vejce 

150 g krupicového cukru 

120 g hladké mouky 

30 g hořkého kakaa 

½ sáčku kypřicího prášku do pečiva (pozn. 8 g) 


Krém:

500 ml oslazené smetany ke šlehání 

100 g kondenzovaného mléka

Kávový rozvar (káva naředěná vodou) 

Nasekaná hořká čokoláda 


Vejce našleháme do objemné pěny, přidáme cukr, mouku, kakao a půl sáčku do pečiva. Těsto vlijeme na čtvercový plech o rozměru 35x35 cm a pečeme ve statické troubě na 180 °C po dobu 10-15 minut. Upečený korpus vyndáme z plechu a necháme vychladnout. 

Připravíme si šablony, zde si je můžete stáhnout. Pokud máte plech jiného rozměru, zde si můžete přepočítat množství.

Nožíkem vyřízneme korpus podle šablony: dvě velká srdce a dvě malá. Zbylé těsto rozdrobíme. 

Smetanu vyšleháme dotuha, poté přidáme kondenzované mléko. Pokud nemáme kondenzované mléko, můžete ho nahradit medem.

Uvaříme kávu a malinko ji naředíme vodou.

Jedno velké srdce položíme na tác a štětečkem ho navlhčíme rozvarem. Naplníme krémem a posypeme nasekanou čokoládou. Takto pokračujeme i se zbývajícími srdci. Krém naneseme i na okraje dortu. Ozdobíme drobenkou a za pomocí cukrářského šáčku i zbylým krémem.

Krásného Valentýna!

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek