300 gr | Dýně dužnina (máslová Butternut, Hokkaido) |
---|---|
1000 ml | Zeleninový vývar |
1 ks | Cibule |
1 ks | Brambory (varný typ A nebo B) |
1 ks | Červená paprika |
350 gr | Cuketky |
100 gr | Kukuřice v nálevu |
3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
20 min | 25 min | 0 min |
Cena
Nejprve si pro naši polévku připravíme zeleninový vývar, recept naleznete zde. Při přípravě hotového vývaru se držíme pokynů výrobce...
Dýni rozkrojíme a lžící vydlabeme semena a vlákna...
Slupku odkrojíme a dužninu nakrájíme na malé kostičky...
Vložíme ji na pánev, přilijeme půl skleničky vody a na nižším ohni, za občasného míchání, ji uvaříme pod pokličkou doměkka. Uvařenou dýni rozmixujeme...
Mezitím si připravíme zeleninu: brambory oloupeme, papriku zbavíme stopky, semen a bílých vláken a vše důkladně omyjeme. Poté oboje nakrájíme na menší kostičky. Cuketky zbavíme konců a nakrájíme na tenčí kolečka...
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme ji do hrnce s olejem a necháme na nízkém ohni zesklovatět...
Přidáme nakrájené brambory a papriku...
Po pár minutách přidáme také cuketky...
Přilijeme dýňové pyré...
Přilijeme také vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 10 minut...
Poté přidáme odkapanou kukuřici a povaříme dalších 5 minut...
Nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a podáváme.