Dýňová polévka s cuketkami a kukuřicí

Ingredience pro 4 osoby

300 grDýně dužnina (máslová Butternut, Hokkaido)
1000 mlZeleninový vývar
1 ksCibule
1 ksBrambory (varný typ A nebo B)
1 ksČervená paprika
350 grCuketky
100 grKukuřice v nálevu
3 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
20 min 25 min 0 min

Cena


1.
1000 ml zeleninového vývaru

Nejprve si pro naši polévku připravíme zeleninový vývar, recept naleznete zde. Při přípravě hotového vývaru se držíme pokynů výrobce...

2.
300 gr dužniny dýně

Dýni rozkrojíme a lžící vydlabeme semena a vlákna...

3.

Slupku odkrojíme a dužninu nakrájíme na malé kostičky...

4.

Vložíme ji na pánev, přilijeme půl skleničky vody a na nižším ohni, za občasného míchání, ji uvaříme pod pokličkou doměkka. Uvařenou dýni rozmixujeme...

5.
1 větší brambora
1 červená paprika
350 gr cuketek

Mezitím si připravíme zeleninu: brambory oloupeme, papriku zbavíme stopky, semen a bílých vláken a vše důkladně omyjeme. Poté oboje nakrájíme na menší kostičky. Cuketky zbavíme konců a nakrájíme na tenčí kolečka...

6.
1 cibule
3 lžíce oleje

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme ji do hrnce s olejem a necháme na nízkém ohni zesklovatět...

7.

Přidáme nakrájené brambory a papriku...

8.

Po pár minutách přidáme také cuketky...

9.

Přilijeme dýňové pyré...

10.

Přilijeme také vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 10 minut...

11.
100 gr kukuřice

Poté přidáme odkapanou kukuřici a povaříme dalších 5 minut...

12.
sůl
čerstvě mletý pepř

Nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a podáváme.