Úvod > Zelenina a brambory > Brambory s paprikou
Brambory s paprikou
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupBrambory s paprikou, aromatizované olivovým olejem a česnekem, jsou barevná a chutná příloha skvěle se hodící jako doprovod k červenému či bílému masu.
Tato příloha je typickou ukázkou kalábrijské kuchyně, kde se však smaží ve velkém množství olivového oleje. Často se přidává také rozmarýn a červená sladká cibule zvaná „cipolla di tropea“ charakteristická pro tuto oblast.
Hlavní protagonista – brambory
Existuje velké množství bramborových odrůd lišících se velikostí, tvarem, zbarvením, skladovatelností a svými varnými vlastnostmi. Znalost varných typů brambor (A, B, C, D) se určitě vyplatí, budeme-li je respektovat, naše bramborové pokrmy budou vždy perfektní.
Brambory jsou našemu zdraví velmi prospěšné, obsahují mnoho vlákniny, minerálních látek (draslík, vápník, železo, hořčík, zinek, fosfor, selen) a vitaminů (C, B1, B2, B6, PP, kyselina listová). Zde si můžete přečíst více.