Úvod > Dezert > Jogurtová zmrzlina
Jogurtová zmrzlina
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Zmrzlina je potěšením pro mlsné jazýčky, které nezažívá krizi. Jí se všude a v jakémkoliv ročním období. Jogurtová zmrzlina patří bezpochyby mezi ty nejoblíbenější příchutě. Je mnoho způsobů a receptů, jak si ji připravit doma, více či méně složitých, s použitím vajíček, stabilizátorů, speciálních mouk, ale někdy méně je více, a proto jsem pro Vás vybrala velmi jednoduchý recept s běžnými ingrediencemi, jehož příprava Vám zabere jen pár minut: studená šlehačka se rozšlehá s cukrem a jogurtem a zmrzlinová směs je hotová.
Zmrzlinu je možné připravit dvěma způsoby, ve zmrzlinovači, anebo bez. Rozdíl spočívá v časové náročnosti. Bez zmrzlinovače je třeba dát směs do mrazničky a v pravidelných intervalech je třeba ji vytáhnout a promíchat. Se zmrzlinovačem, který je schopen chladit a míchat autonomně, je doba přípravy mnohem kratší a konzistence je lepší. Užitečné informace o přípravě zmrzliny, její pasterizaci a uchování naleznete v tomto krátkém článku.