Úvod > Rýže a obiloviny > Rizoto s chřestem
Rizoto s chřestem
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupRizoto s chřestem je jednoduchý a zdravý první chod, vhodný pro každého. Je typickým jarním pokrmem, kdy se měkké výhonky chřestu sklízí a je ho dostatek i v našich supermarketech za příznivou cenu. Příprava je velmi jednoduchá: chřest se očistí, rýže se orestuje na másle s cibulkou, ochutí bílým vínem a vaří společně s chřestem v zeleninovém vývaru cca 18 minut. Nakonec stačí rizoto ochutit oříškem másla a sýrem a náš chutný oběd je hotový.
Uvařit dobré italské risotto je jednoduché, ale udělat ho perfektně je uměním. V tomto krátkém článku si můžete přečíst, kterým chybám se vyvarovat a uvařit tak nezapomenutelné risotto.
Chřest je velmi ceněnou zeleninou a používá se k přípravě mnoha receptů. Tvoří také chutnou a zdravou přílohu k masovým či rybím pokrmům. Obsahuje málo kalorií a je bohatý na minerální látky a vitamíny, především pak na vitamín E. Sklízí se na jaře, od března do června. Ve světě existuje více než 200 druhů, ale ty nejznámější odrůdy jsou čtyři: chřest zelený, nejznámější a nejpoužívanější; chřest bílý, charakteristický svou jemnou chutí; chřest fialový s nahořklou chutí a chřest divoce rostoucí s velmi výraznou hořkou chutí hodící se nejlépe do polévek a do vaječných omelet.