Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Mořský vlk s citrusovou vůní

Mořský vlk s citrusovou vůní

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Tento recept díky své nízké kalorické hodnotě, je vhodný pro celou rodinu včetně dětí. Jemná vůně čerstvého mořského vlka spolu s citrusovými plody a kari, dodá tomuto pokrmu nádhernou vůni, která jistě ohromí Vaše hosty. 

Čerstvý mořský vlk má velmi jemnou a delikátní chuť a to nejlepší, co můžeme při jeho přípravě udělat, je tuto lahodnou chuť zachovat a vyzdvihnout. Díky svému velmi kvalitnímu masu, bohatému na nutriční látky, patří mezi velice vyhledávané ryby, a proto pokud na něj ve svém oblíbeném supermarketu narazíte, neváhejte a kupte si jej do zásoby. Více se o mořském vlku můžete dočíst v tomto krátkém článku. Mořského vlka můžeme nahradit také čerstvou pražmou, pokrm bude stejně lahodný. 

Co se týká porcí, většinou se počítá cca 300–400 gramů hmotnosti čerstvé ryby zasyrova na jednu osobu. Pro 4 osoby můžeme koupit 4 menší ryby vážící kolem 350 gramů, 2 kusy váhy 500–600 gramů, anebo jednu velkou rybu vážící zhruba 1–1,2 kg. 

Pečení „al cartoccio“ je velmi jednoduchá a zároveň zdravá technika tepelné přípravy pokrmů. Používá se nejen k pečení ryb, ale také masa, zeleniny a dokonce i těstovin. Pára, která se tvoří uvnitř obalu, zachovává vláčnost surovin, vyzdvihuje jejich přirozenou chuť a chrání nutriční látky před jejich zničením. Vhodná je i při nízkokalorických dietách, poněvadž je možné kompletně vyloučit přidaný tuk.

Mořský vlk s citrusovou vůní

Branzino agli agrumi

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 10 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

4 ksMořský vlk čerstvý 350 gr
1 ksPomeranč
1 ksCitrón
1 ksLimetka
1 ksPórek
1 lžíceKari
4 lístkyČerstvá bazalka
1 svazekPetrželka
pár stébelPažitka
1 ksStroužek česneku
4 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 376

Užitečné potřeby


Mixér Pečicí papír

Zajímavost


Jak dlouho péct ryby

Existují jednoduché metody, jak vypočítat délku pečení rozdílně velkých ryb a předejít tak riziku servírování sashimi anebo naopak tuhé a suché ryby. Tyto dvě metody se používají na jakoukoliv přípravu, ať už rybu pečeme „al cartoccio”, v soli anebo na pekáči. Samotný čas pečení se odvíjí buď od velikosti, anebo od váhy ryby. V tomto článku naleznete potřebné informace.

Postup

1.
4 kusy mořského vlky

Začneme přípravu našeho receptu vykoštěním mořského vlka. Filety dáme stranou...

2.
1 pomeranč
1 citrón
1 limetka

Pomeranč, citrón a limetku očistíme a nakrájíme na tenké plátky...

3.

Nakrájené ovoce vložíme do vroucí vody a pár minut necháme přejít varem. Poté ho scedíme a necháme odkapat...

4.
1 pórek

Pórek zbavíme kořenů, povrchových listů, odkrojíme tvrdší zelenou část a nakrájíme na tenké nudličky...

5.
pažitka
petrželka
4 lístky bazalky

Pažitku, bazalku a petrželku omyjeme a důkladně osušíme kuchyňským papírem...

6.
1 stroužek česneku

Bylinky vložíme do mixéru a společně s oloupaným česnekem rozmixujeme nadrobno...

7.
1 lžíce kari
4 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Přidáme kari, olivový olej, špetku soli a čerstvě umletý pepř...

8.

Mixujeme dokud nezískáme bylinkovou omáčku...

9.

Pečicí papír položíme na plech a potřeme omáčkou...

10.

Také rybí filety potřeme bylinkovou omáčkou a to na straně masa a poté je spojíme k sobě, kůží směrem ven...

11.

Nakonec filety posypeme nakrájeným pórkem a plátky citrusů...

12.

Uchopíme obě strany pečicího papíru a „cartoccio“ uzavřeme...

13.

Srolujeme také konce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200°C. Aby "cartoccio" lépe držel můžeme jej následně zabalit i do alobalu...

14.

Poté “cartoccio” otevřeme a rybu přemístíme na talíř. Servírujeme ihned.

Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat bramborové pyré.


Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
0
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek