Úvod > Ryby > Mořský vlk s citrusovou vůní
Mořský vlk s citrusovou vůní
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Tento recept díky své nízké kalorické hodnotě, je vhodný pro celou rodinu včetně dětí. Jemná vůně čerstvého mořského vlka spolu s citrusovými plody a kari, dodá tomuto pokrmu nádhernou vůni, která jistě ohromí Vaše hosty.
Čerstvý mořský vlk má velmi jemnou a delikátní chuť a to nejlepší, co můžeme při jeho přípravě udělat, je tuto lahodnou chuť zachovat a vyzdvihnout. Díky svému velmi kvalitnímu masu, bohatému na nutriční látky, patří mezi velice vyhledávané ryby, a proto pokud na něj ve svém oblíbeném supermarketu narazíte, neváhejte a kupte si jej do zásoby. Více se o mořském vlku můžete dočíst v tomto krátkém článku. Mořského vlka můžeme nahradit také čerstvou pražmou, pokrm bude stejně lahodný.
Co se týká porcí, většinou se počítá cca 300–400 gramů hmotnosti čerstvé ryby zasyrova na jednu osobu. Pro 4 osoby můžeme koupit 4 menší ryby vážící kolem 350 gramů, 2 kusy váhy 500–600 gramů, anebo jednu velkou rybu vážící zhruba 1–1,2 kg.
Pečení „al cartoccio“ je velmi jednoduchá a zároveň zdravá technika tepelné přípravy pokrmů. Používá se nejen k pečení ryb, ale také masa, zeleniny a dokonce i těstovin. Pára, která se tvoří uvnitř obalu, zachovává vláčnost surovin, vyzdvihuje jejich přirozenou chuť a chrání nutriční látky před jejich zničením. Vhodná je i při nízkokalorických dietách, poněvadž je možné kompletně vyloučit přidaný tuk.