Úvod > Drůbež a králík > Kuřecí salát
Kuřecí salát
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupTento chutný a křupavý kuřecí salát představuje ideální letní pokrm: lehký, osvěžující a plný vitaminů. Oceníme ho však i po zbytek roku, kdy představuje skvělý oběd pro náš „lunch box“, anebo zdravou náplň do sendvičů pro děti do školy. I přesto, že obsahuje mnoho zeleniny, úspěch je vždy zaručen, takže pokud se chystáte někam, kde se od Vás očekává, že něco přinesete, tímto salátem uděláte určitě dobrý dojem.
Já upřednostňuji kuřecí prsa uvařit v zeleninovém vývaru, ale můžete je také nakrájet na menší plátky a na sucho ugrilovat na grilovací pánvi anebo osmahnout s menším množstvím oleje na nepřilnavé pánvi. Kuřecí prsa jsou málo tučná, a proto je třeba dávat si při jejich přípravě pozor; příliš dlouhé vaření je zanechává suchá a tuhá. V tomto receptu se můžete podívat, jak připravit šťavnaté kuřecí plátky.
Na druhé straně je třeba vždy kontrolovat, zda je kuřecí maso dostatečně uvařeno. Syrové kuřecí maso může být pro naše zdraví velmi nebezpečné a vyvolat akutní střevní infekci zvanou kampylobakteróza provázenou bolestmi břicha, výrazným průjmem, bolestmi hlavy a horečkou. Onemocnění je o to nebezpečnější, protože jím nejčastěji onemocní děti ve věku od 1 do 4 let. Kuřecí maso se doporučuje před jeho upravováním nemýt, poněvadž namísto zničení těchto baktérií dojde k jejich šíření.