Chiacchiere
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupChiacchiere (výslovnost kjákjere) jsou oblíbené italské sladkosti, které provoňují vitríny cukráren a supermarketů v období karnevalu. Stačí pouhé pomyšlení na tuto dobrotu a zábava a slavnosti už jsou ve vzduchu.
Ať už zavítáme na jih, anebo na sever, každý italský region má své typické „chiacchiere“. Tu nazývaný frappe, tam cenci anebo bugie (sama jsem napočítala přes 25 pojmenování), některé mají tvar mašle, jiné uzlu, anebo obdélníku, ale to, co je spojuje, je vždy neuvěřitelná křehkost a křupavost. Každý region a možná i každá cukrárna má své vlastní tajemství, jak je udělat nezapomenutelnými. Základní ingredience – mouka, máslo, vejce – zůstávají většinou stejné, to, co se v receptech liší, je tekutá složka a aroma. Například v Toskánsku se přidává Vin santo, jinde grappa, marsala anebo rum, apod. K vanilce se často přidává, anebo ji nahrazuje, nastrouhaná citronová kůra.
Použijte kvalitní mouku typu 00 Extra, na kterou je recept kalibrován a která Vás ve finále odmění tou správnou jemností a křupavostí.