Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Dezert > Karnevalové masky

Karnevalové masky

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Karnevalové masky jsou smažené cukrovinky, podobné italským sladkostem zvaným “chiacchiere”. Křehké a křupavé, mají vždy velký úspěch jak u velkých, tak u malých.  

Připravené těsto různě obarvíme, vyválíme a dáme mu zábavný tvar karnevalových masek, které se budou dětem ohromně líbit. Připravila jsem pro Vás šablonu, kterou si můžete vytisknout a použít pro jejich vykrajování, ale existují i speciální formičky. Vychladlé masky  ozdobíme medem, cukrem, čokoládou anebo duhovými kuličkami, aby byly ještě sympatičtější.   

Použijte kvalitní mouku typu 00 Extra, na kterou je recept kalibrován a která Vás ve finále odmění tou správnou jemností a křupavostí.  

 Z uvedeného množství získáme cirka 40 masek. 

Karnevalové masky

Dezert


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
60 min 20 min 30 min

Cena:

Ingredience pro osob

175 grHladká mouka typu 00
1 ksVejce M
25 grMáslo
25 grCukr krupice
25 mlČerstvé polotučné mléko
1/2 ksVanilkový lusk
p.p.Potravinářské barvy tekuté
špetkaSůl
Ke smažení
300 mlArašídový olej
Na ozdobení
4 lžíceMed
p.p.Duhové kuličky anebo zdobení
p.p.Čokoláda
p.p.Moučkový cukr

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie:

Užitečné potřeby


Strojek na těstoviny (dobrovolný) Kuchyňský robot s hnětacím hákem (dobrovolný)

Postup

1.
175 g hladké mouky typu 00

Do větší mísy přesejeme mouku. Můžeme použít kuchyňského robota s hnětacím hákem: na nejnižší rychlost necháme pracovat cirka 10 minut...

2.
1/2 vanilkového lusku

Vanilkový lusk podélně nařízneme a neostrou hranou nože setřeme semínka, která přidáme k mouce. Lusk odstraníme...

3.
25 g cukru krupice
1 vejce M
25 g másla
25 ml mléka
špetka soli

Přidáme také cukr, vejce, sůl a změklé máslo. Nakonec přilijeme mléko...

4.

Nejprve těsto zapracujeme vidličkou, dokud se všechny tekutiny neabsorbují do mouky...

5.

Pokračujeme rukama...

6.

Jakmile všechny ingredience drží pohromadě, přemístíme těsto na pomoučněný vál a mísíme jej cirka 10 minut...

7.

Získáme jednotvárné, tužší, ale tvárné těsto...

8.

Nyní těsto rozdělíme na 4 části...

9.
potravinářské barvy (červená, zelená, modrá)

Tři bochánky obarvíme kapičkou tekuté barvy, poslední necháme přírodní. Použijeme latexové rukavice. Poté bochánky zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout při pokojové teplotě nejméně 30 minut...

10.

Mezitím si připravíme šablonu, podle které budeme těsto vykrajovat. Zde si můžete vytisknout obrázek. Překreslíme jej na tvrdý papír a vystřihneme, včetně očí...

11.

Odpočinutý bochánek jemně zplošníme, dobře pomoučníme a na nejširší tloušťku vytvarujeme strojkem na těstoviny...

12.

Přeložíme, pomoučníme a takto pokračujeme, vždy o jednu tloušťku méně, až docílíme 2 mm (předposlední)...

13.

Pokud strojek nemáme těsto, vyválíme válečkem na 2 mm tloušťku...

14.

Podle šablony ostrým nožíkem vykrojíme masky, nezapomeneme na oči. Pokládáme na pomoučněný ubrus, anebo plech vyložený pečicím papírem. Překryjeme utěrkou...

15.
300 ml oleje

V hlubší pánvi rozehřejeme olej na teplotu mezi 170–180°C (ne více), použijeme kuchyňský teploměr pro lepší kontrolu teploty. Můžeme použít i fritovací hrnec s čistým olejem...

16.

Vždy po několika málo kusech,  aniž by se překrývaly,  smažíme masky 3 minuty. V polovině času je obrátíme. Bubliny, které se na těstě tvoří, znamenají, že se těsto perfektně povedlo...

17.

Děrovanou naběračkou je vyndáme z oleje a položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, aby nasál přebytečný tuk. Necháme vychladnout...

18.
4 lžíce medu

Med ohřejeme půl minuty v mikrovlnce a štětečkem potřeme naše masky (jen z jedné strany)...

19.
duhové kuličky anebo zdobení podle potřeby

Posypeme duhovými kuličkami anebo zdobením...

20.
moučkový cukr
čokoláda

Můžeme je také nechat přírodní a hojně pocukrovat cukrem anebo pokapat roztavenou čokoládou, v tomto případě je nepotíráme medem. Podáváme ihned, ale můžeme je uchovat 2–3 dny v papírovém sáčku při pokojové teplotě.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
1
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek