Úvod > Drůbež a králík > Kuře v gremolátě
Kuře v gremolátě
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupRecept na kuře v gremolátě se zrodil jen tak náhodou, když můj manžel dostal chuť na velkou italskou klasiku „Ossobuco po milánsku“. Ossobuchi jsem nenašla a tak jsem pokrm připravila s kuřecími stehny. Z ledabylého pokusu vzniklo úžasné jídlo.
Gremoláta, kombinace petrželky, citronové kůry a česneku, přidaná ke konci vaření, dokáže dát jídlům opravdu jedinečnou příchuť. Pro jemně pikantní příchuť můžeme do gremolády přidat kousek strouhaného zázvoru anebo špetku chilli. Kuře můžeme použít celé a naporcované anebo jen stehna.
Kombinace bylinek a koření jako stvořená pro tento pokrm je směs „Pikantní rozmarýn“ od českého výrobce Fitkoření. Přírodní mix rozmarýnu, chilli, bazalky, černého pepře a česneku, bez soli a konzervačních látek. Aby si bylinky zachovaly své blahodárné účinky, přidáme jednu zarovnanou lžíci až do gremoláty.