Úvod > Těstoviny > Těstoviny s cherry rajčátky
Těstoviny s cherry rajčátky
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupTěstoviny s omáčkou ze syrových cherry rajčátek jsou typickým letním pokrmem, který se snaží zhodnotit to nejlepší co nám příroda v tomto období nabízí. A právě v měsících červenec a srpen, kdy je hojnost dobrých rajčat, by tento jednoduchý, zdravý a osvěžující pokrm neměl na našich stolech chybět.
Sladká a chutná rajčátka jsou skoro jedinou ingrediencí a duší celé omáčky a jejich přirozená chuť se bude přesně zrcadlit v omáčce: rajčátka bez chuti, žádnou chuť omáčce nedají.
Příprava je opravdu rychlá, nezabere nám více než pár minut, ale dbáme na to, abychom vybírali co možno nejmenší rajčátka, která obsahují minimum vegetativní vody, jen tak docílíme krásně husté omáčky. K získání potřebné hustosti nám napomůže také olivový olej a parmazán. U větších rajčátek je nezbytné vodu nejprve odstranit: rajče rozřízneme napůl a šťávu vymačkáme.
Malá rajčátka mají tenkou slupku a málo semen, takže není nezbytné je pasírovat přes síto, omáčka si zachová intenzivnější chuť po syrových rajčátkách. Na druhé straně, omáčka bez slupky a semen je jemnější a sametovější a lépe chutná především dětem. Vyzkoušejte obě, uvidíte, která verze Vám chutná lépe.