Úvod > Polévky a předkrmy > Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupCarpaccio z pečené červené řepy si nejlépe vychutnáme od listopadu do března, kdy mají řepy sezónu a jsou nejchutnější. Společně s žitným anebo celozrnným pečivem můžeme tento salát servírovat jako lehký jediný chod pro 2 osoby, ale také jako chutný a zdravý předkrm anebo druhý chod pro 3-4 osoby.
Salát je ochucen klasickou vinaigrette a červenou cibulí, která se pro svou jemnou chuť skvěle hodí do salátů. Sýr s bílou plísní (brie, camembert, hermelín) nádherně salát kompletuje. K červené řepě se nejlépe hodí sýr kozí, ale ovčí anebo kravský bude skvělý také.
Z čerstvých bylinek má červená řepa nejraději kopr (it. aneto), fenykl obecný (it. finocchio selvatico) a estragon (it. dragoncello).