Úvod > Těstoviny > Tagliatelle s ořechovou omáčkou
Úvod > Těstoviny > Tagliatelle s ořechovou omáčkou
Obtížnost:
Čas: | Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|---|
10 min | 5 min | 0 min |
Cena:
320 gr | Vaječné tagliatelle |
---|---|
150 gr | Čerstvá smetana |
100 gr | Vlašské ořechy (jádra) |
50 gr | Sýr Grana Padano |
1/2 ks | Stroužek česneku (dobrovolný) |
p.p. | Mořská sůl |
Vložit do nákupního košíku
Kalorie: 576
Hrnec na těstoviny Servírovací anebo polévková mísa Pánev Naběračka na těstoviny Hmoždíř (dobrovolný)
Část ořechových jader a česnek vložíme do hmoždíře a důkladně rozmačkáme. Pokud nemáme hmoždíř, ořechy můžeme namlít anebo rozmixovat...
Přidáme zbylé ořechy a mírně rozmačkáme, tak aby tentokrát zůstaly hrubší...
Smetanu vlijeme na pánev a na mírném ohni necháme zredukovat o polovinu...
Vypneme oheň, přidáme ořechy a najemno nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a dochutíme solí podle chuti...
Omáčku slijeme do servírovací anebo polévkové mísy...
Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu výrobce anebo podle receptu (recept na čerstvé vaječné těstoviny). Vodu nesléváme...
Jakmile jsou těstoviny hotové, lžící na těstoviny je přendáme do mísy s omáčkou, aniž bychom je nechávali příliš odkapat...
Přidáme několik lžic vody z těstovin, abychom docílili krémové konzistence. Dobře promícháme a podáváme.
Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek