Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Zeleninové risotto

Risotto vegetariano

Rýže a obiloviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 20 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

320 grRýže (Cainaroli, Arborio)
1500 mlVoda
400 grHrášek (čerstvý nebo mražený)
200 grCuketky
200 grRajčata
100 grBaby špenát
1 ksPórek
4 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř
20 grSýr Parmigiano Reggiano (dobrovolný)

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 491

Postup

1.
1500 ml vody
10 g mořské soli (10 g = 2 rovné čajové lžičky)
200 g rajčat (2 menší rajčata)

Vodu přivedeme k varu a jemně ji osolíme. Rajčata nakrojíme u stopky do kříže a spaříme minutu ve vroucí vodě. Rajčata vytáhneme, ochladíme je pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme vodu a semena. Vodu necháme mírně vřít, budeme ji potřebovat na risotto...

2.

Dužninu nakrájíme na kostičky...

3.
200 g cuketek (2 malé cuketky)

Cuketky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka...

4.
1 pórek

Pórek zbavíme vnějších listů, kořene a zelené části stonku. Bílou část nakrájíme najemno...

5.
2 lžíce oleje
400 g hrášku

Na pánvi rozehřeje 2 lžíce oleje, přidáme pórek a na mírném ohni jej necháme zvadnout (5 minut).

 Přidáme hrášek (i zmražený) a pokračujeme v restování dalších 6 minut... 

6.

Přidáme cuketky, sůl, naběračku vařící vody a vaříme 5 minut...

7.
100 g baby špenátu

Nakonec přidáme i baby špenát a povaříme ještě další minutu...

8.
1 lžíce oleje
320 g rýže

Mezitímco se vaří zelenina, připravíme risotto: v hrnci ohřejeme lžíci oleje, přidáme rýži a na prudším ohni ji za stálého míchání orestujeme (2 minuty)...

9.

Přidáme pár naběraček slané vroucí vody a za občasného míchání rýži uvaříme doměkka, bude to chtít cirka 15-18 minut. Další vodu přidáme postupně, po naběračkách, vždy až poté co se předešlá voda odpařila...

10.
Sůl
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce oleje
20 g parmazánu (dobrovolný)

Jakmile je risotto měkké, přidáme lžíci oleje a zeleninu a dobře promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Podle chuti posypeme parmazánem.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
3
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek