Úvod > Zelenina a brambory > Bramborové rösti s chřestovým pyré a sázeným vejcem
Bramborové rösti s chřestovým pyré a sázeným vejcem
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupI přesto, že jsou rösti švýcarského původu, najdeme je v nejedné italské kuchařce pod názvem „rösti di patate“ (bramborové placky). Podávají se jako příloha anebo jako jediný chod, v tomto případě často obohacené během přípravy o cibuli a uzeniny (speck, pancetta, lardo).
Aby byly naše rösti perfektní, musí mít krásně křupavou kůrčičku! A právě takové si dnes připravíme. Začneme výběrem té správné brambory: ideální brambory na přípravu rösti jsou brambory nové a brambory málo moučné, tzn. varný typ A nebo B, v Itálii „a pasta gialla“.
Nejchutnější rösti jsou ty smažené na másle, přepuštěné máslo je však v tomto případě podmínkou, v opačném případě riskujeme, že se nám máslo spálí dříve, než dovaříme brambory. Mimochodem, připravit doma přepuštěné máslo je velmi jednoduché, při vaření je zdravější, má široké využití a dlouho vydrží, proto Vám vřele doporučuji si ho čas od času připravit (recept).
Rösti se připravují jak z vařených, tak ze syrových brambor, které z těchto dvou jsou lepší, záleží na tloušťce připravovaných rösti. Pro přípravu rösti tenkých, jako například v našem receptu, jsou syrové brambory ideální, protože nebudou mít problém se uvařit. Rösti tlustší (2 cm) je lepší připravit z brambor předvařených (al dente).