Úvod > Luštěniny > Dušené fazole
Dušené fazole
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupDnešní recept se inspiruje toskánskou kuchyní a její chudou vesnickou tradicí, kde luštěniny ovládají jídelníček. Tradice, ze které můžeme čerpat jídla, jež se vyznačují jednoduchostí a přirozeností. Dvě vlastnosti, které dnešní chutné a umělé polotovary dokázaly zcela vynulovat. Toskánská kuchyně je skromná, ale bohatá a pestrá zároveň.
Fazole cannellini jsou malé, bílé fazole podlouhlého tvaru italského původu. Vyznačují se jemnou konzistencí a delikátní chutí, a proto často doprovází také pokrmy z ryb a mořských plodů. Skvěle se hodí i k přípravě polévek, krémů a kaší.
V našem receptu si můžeme dušené fazole vychutnat jako hlavní a jediný chod, jenž společně s polentou představuje chutný a zdravý vegetariánský/veganský chod bez lepku. Přírodní ingredience a jemná chuť tohoto jídla jsou perfektní i pro dětský jídelníček (bez feferonky a pepře).