Úvod > Maso > Karbanátky v rajčatové omáčce
Karbanátky v rajčatové omáčce
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupKarbanátky v rajčatové omáčce jsou klasickým pokrmem italské kuchyně a s menšími variacemi jsou připravovány po celé Itálii. Jak to většinou bývá, i tady v Itálii nejlépe chutnají karbanátky, které připravovaly babičky. Podobně jako sekaná je tento recept skvělým nedělním obědem oblíbeným u velkých i u těch nejmenších. Variant je mnoho; některé rodiny podávají karbanátky smažené, jiné zase pečené v troubě, s omáčkou anebo bez. Také velikost karbanátků se v každé rodině liší, někde je připravují velké jako mandarinka, jinde velké jako ořech. Doporučuji Vám, abyste při přípravě receptu přidali více rajčatového pyré, které pak můžete použít bez karbanátků na ochucení těstovin, čímž bez námahy získáte kompletní oběd anebo večeři na další den.