Úvod > Drůbež a králík > Kuře po myslivecku
Kuře po myslivecku
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupPollo alla cacciatora je typickým a chutným pokrmem toskánské kuchyně. Původně se jednalo o pokrm chudých venkovanů, kteří vařili jednoduchá, ale chutná jídla ze surovin, jež měli k dispozici z vlastní zahrádky, z pole a chovu domácích zvířat.
Kuřecí maso je považováno za jedno z nejzdravějších a nejméně tučných mas, ale toto tvrzení je pravdivé jen částečně. Kuře, tak jako ostatní masa, obsahuje velmi kvalitní bílkoviny, našemu tělu nezbytné. Z pohledu minerálních látek a vitaminů, však nepatří kuřecí maso mezi ty nejcennější masa. Oproti jiným masům, zejména hovězímu, není kuřecí maso bohaté na železo. Není tedy maso jako maso, a proto je velmi důležité, aby náš jídelníček byl různorodý a obsahoval jak kuřecí maso, pro svůj nízký obsah tuku, tak hovězí a vepřové, pro jejich vysoký obsah minerálních látek a vitaminů. Pokračování článku naleznete zde.