Saltimbocca
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupSaltimbocca, doslova přeloženo „skoč do pusy”, je typický pokrm římského regionu, ale nalezneme jej i v tradiční kuchyni Švýcarska, Španělska a Řecka. Jedná se o jednoduchý a na přípravu rychlý pokrm, který díky své lahodné chuti opravdu přímo skáče do pusy. Tento recept má mnoho variant: například lehké obalení v mouce před samotným opečením, použití italského špeku namísto šunky, nahrazení vína slanou vodou, anebo zatočení saltimbocca do závitku.
Já Vám nabízím variaci saltimbocca s použitím vepřové kotlety namísto telecí pečeně. Receptu to nijak neubere na chuti a ve finále je to pro domácí rozpočet přijatelnější. Pokud si přejete použít k jeho přípravě tradiční telecí pečeni, recept zůstává stejný.
Příprava tohoto pokrmu je opravdu velmi rychlá. Plátky masa naklepeme, položíme na ně plátky šunky a lístek šalvěje a vše přichytneme párátkem. Opečeme pár minut na pánvi, podlijeme bílým vínem, necháme odpařit, opepříme a saltimbocca je hotová.