Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Dětské > Dětský masový vývar (od 8. měsíce)

Dětský masový vývar (od 8. měsíce)

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Vývar je v Itálii základní a nepostradatelnou ingrediencí při přípravě dětských kašiček v období odstavování kojenců. Vývar může být dvou typů: zeleninový a masový. Zeleninový vývar je první vývar, který se kojencům připravuje, poněvadž je lépe stravitelnější. Masový vývar se přidává většinou až po 8. měsíci. K přípravě masového vývaru používáme libové řezy masa a drůbež bez kůže. Nejvhodnějšími masy k přípravě dětského vývaru jsou telecí, hovězí, kuřecí a králičí. Před podáním se vývar musí vždy nejprve zchladit a zbavit tuku. Používá se jen tekutina, zelenina a maso se vyhazuje. Dětský vývar se v žádném případě nesolí. Čerstvý vývar je třeba uchovávat v dobře uzavřené čisté nádobě v lednici a spotřebovat do 48 hodin. 

Základním smyslem vývaru je to, abychom během vaření dostali co nejvíce výživných látek ze surovin do tekutiny. I když jeho příprava je velmi jednoduchá, abychom získali kvalitní vývar, je třeba dodržet pár zásad. Zde naleznete několik vychytávek k přípravě mistrovského vývaru, nejen dětského.

Dětský masový vývar (od 8. měsíce)

Brodo di carne

Dětské


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 100 min 5 hod

Cena:

Ingredience pro osoby

80 grLibové maso (hovězí, telecí, drůbeží)
1 ksMrkev
1 ksCibule
1 řapíkŘapíkatý celer
1500 mlVoda

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 2

Užitečné potřeby


Hrnec s pokličkou Odpěňovačka

Zajímavost


Zamražte si vývar

Vývar, ať už masový anebo zeleninový, můžeme bez problému zmrazit po dobu cca 3 měsíců. Mrazák neblokuje kažení surovin, jen je zpomalí. Používáme plastikové anebo skleněné nádoby, které zaplníme ze 2/3, aby se během mražení nerozbily. Porce vývaru, které potřebujete k přípravě kašičky je cca 200 ml. Vývar můžeme odmrazit v lednici, v mikrovlnné troubě anebo jej přímo ohřejeme v hrnci. Odmražený vývar spotřebujeme do 24 hodin a není možné ho znovu zmrazit.

Postup

1.
1 mrkev
1 cibule
1 řapík celeru

Připravíme si zeleninu: mrkev a cibuli oloupeme. Od řapíkatého celeru odstraníme konec a listy. Vše důkladně omyjeme pod tekoucí vodou...

2.
80 gr masa
1500 ml studené vody

Zeleninu dáme do hrnce, přidáme maso a studenou vodu, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Poté oheň snížíme a necháme mírně bublat hodinu a půl...

3.

Pomocí odpěňovačky odstraňujeme pěnu a nečistoty, které se na vývaru tvoří...

4.

Nakonec vývar přes sítko scedíme, maso a zeleninu vyhodíme. Vývar necháme zchladnout nejprve při pokojové teplotě a poté v lednici. Zchladlý vývar znovu přefiltrujeme přes jemné sítko, abychom odstranili ztuhlý tuk. Nyní je vývar připraven.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
4
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek