Úvod > Dětské > Dětský masový vývar (od 8. měsíce)
Dětský masový vývar (od 8. měsíce)
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Vývar je v Itálii základní a nepostradatelnou ingrediencí při přípravě dětských kašiček v období odstavování kojenců. Vývar může být dvou typů: zeleninový a masový. Zeleninový vývar je první vývar, který se kojencům připravuje, poněvadž je lépe stravitelnější. Masový vývar se přidává většinou až po 8. měsíci. K přípravě masového vývaru používáme libové řezy masa a drůbež bez kůže. Nejvhodnějšími masy k přípravě dětského vývaru jsou telecí, hovězí, kuřecí a králičí. Před podáním se vývar musí vždy nejprve zchladit a zbavit tuku. Používá se jen tekutina, zelenina a maso se vyhazuje. Dětský vývar se v žádném případě nesolí. Čerstvý vývar je třeba uchovávat v dobře uzavřené čisté nádobě v lednici a spotřebovat do 48 hodin.
Základním smyslem vývaru je to, abychom během vaření dostali co nejvíce výživných látek ze surovin do tekutiny. I když jeho příprava je velmi jednoduchá, abychom získali kvalitní vývar, je třeba dodržet pár zásad. Zde naleznete několik vychytávek k přípravě mistrovského vývaru, nejen dětského.