Úvod > Rýže a obiloviny > Šafránové rizoto
Šafránové rizoto
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupŠafránové rizoto je typickým pokrmem lombardského kulinářského umění a severní Itálie jako takové. Je to oblíbený první chod nedělního rodinného obědu a stálice na jídelním lístku každé restaurace, ať už běžné tratorie anebo restaurace, která se může chlubit třemi hvězdami Michelin. Rizoto je nazýváno také jako žluté rizoto (risotto giallo), a to díky zlatožluté barvě, kterou mu propůjčuje šafrán. Šafránové rizoto se připravuje na několik způsobů s menšími, ale významnými variacemi, jako například vynechání bílého vína anebo přidání hovězího morku. Běžně patří mezi první chody (primo piatto), ale může být servírováno i jako hlavní a jediný chod, pokud je doprovázeno masem (například dalším klasickým pokrmem severoitalské kuchyně ossibuchi alla milanese), houbami anebo mořskými plody.
Jak správně uvařit italské risotto? V tomto krátkém článku se to dozvíte.