Úvod > Těstoviny > Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s brokolicí
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postupPokud hledáte recept, který v sobě kombinuje lehkost a chuť, zkuste těstoviny s brokolicí. Brokolice je ochucena ančovičkami a česnekem, a pokud máte rádi jemně pikantní chuť, můžete přidat i sušenou feferonkou. Tajemstvím tohoto receptu je pár kvalitních surovin a jednoduchá příprava.
Vaření těstovin „al dente” (pevné na skus) neznamená jen to, že Italové nemají rádi rozvařené těstoviny, ale má to i svůj vědecký význam. Těstoviny „al dente” jsou totiž lépe stravitelné a déle zasytí než těstoviny vařené příliš dlouho. Mezi dvě hlavní složky těstovin patří škrob a bílkovina lepek (gluten). Díky správnému času vaření dokáže lepek lépe ve svém nitru zadržet částky škrobu, které se poté vstřebávají do našeho organismu jen pozvolně. Na jedné straně předejdeme tomu, aby nám rychle stoupla hladina cukrů v krvi, což má za následek jen přechodný pocit sytosti, a na druhé straně docílíme lepšího trávení a delšího pocitu sytosti.
Těstoviny „al dente” jsou na skus tvrdší konzistence, ale v žádném případě nejsou syrové anebo nedovařené. U kvalitních těstovin je správný čas vaření vždy uveden na obalu. S trochou praxe dokážete odhadnout stupeň uvaření i od oka.
Čas vaření však není jedinou chybou, které se můžeme při vaření těstovin dopustit. Je třeba dodržet i další zásady. Zde si můžete o nich přečíst.